Kære Alle,

Det kinesiske nytår er den vigtigste højtid i Kina.Nytåret fastsættes ud fra den kinesiske månekalender, og datoen for det kinesisk nytår skifter derfor hvert år, men den falder altid mellem 21. januar og 20. februar.2022 er Tigernes år og Tigerens år starter tirsdag d. 1. februar og varer indtil 22. januar 2023.Det kinesiske nytår er nemlig den største fest i hele verdenen, når man medregner alle kinesisk talende lande og nytårets længde på de 15 dage.Den måde kineserne fejrer nytåret på, minder rigtig meget om vores danske jul, med samvær, masser af lækker mad, dans og musik. Hos Oriental Barbecue House markerer vi det kinesiske nytår med en event, hvor du både kan lære at lave de traditionelle kinesiske dumplings og høre mere de kinesiske nytårs traditioner og den kinesiske kultur.

En af traditionerne er at spise dumplings; en slags fyldte dej-bolle, der minder lidt om en forårsrulle.Dumplings er et must til det kinesiske nytår; dels fordi-de er lækre-dumplings på kinesisk hedder ’jiaozi’ og det ord ligner det gamle kinesiske ord for at “erstatte gammelt”-dumplings har form som de sølvbarrer man brugte som betaling i det gamle Kina og dermed symboliserer de velstand.

Vær med til at fejre det kinesiske nytårSelve eventet foregår i Oriental Barbecue House i Slotsgade mandag d. 31. januar fra kl. 12.00 til ca kl. 15.00.Vi laver kinesiske dumplings og efterfølgende spiser vi sammen.Pris ekskl. drikkevarer 149 kr.Pris inkl. 1 glas vin eller 0.5 ltr sodavand: 179 kr.Max. 20 deltagere.Du tilmelder dig ved at sende Yan en sms på tlf. 28 77 16 66 senest mandag d. 24. januar.

Have no product in the cart!
0